Dierenpark
Dierenpark Neushoorn

Amersfoort
Apenheul
Artis
Beeksebergen
Blijdorp
Burgerszoo
Emmen

 
 

Dierenpark Beeksebergen

Dierenpark Beekse Bergen, een stukje safaripark in Nederland

Beekse bergen is het grootste safaripark in de Benelux met 1.250 dieren. Het park ligt tussen Tilburg en Hilvarenbeek en is gestart in 1968 onder de naam Leeuwenpark Beekse Bergen. In het park waren voor het eerst “wilde leeuwen” te zien vanuit een auto. In 1970 kwamen de jachtluipaarden. Toen er ook andere beesten kwamen zoals zebra’s, allerlei antilopen en giraffen werd de naam gewijzigd in Safaripark Beekse Bergen. Het park omvat nu 120 hectaren.

Meest bijzondere dieren: Leeuwen, jachtluipaarden, bavianen, waterbokken, elandantilopen, sabeltantantilopen, przewalskipaard, edelherten, damherten, axisherten, moeflons, apen, giraffen en olifanten. Voeren van dieren is niet toegestaan.

Wandelsafari, autosafari en bootsafari in dierenpark Beekse Bergen

Veel beesten leven hier in een min of meer natuurlijke omgeving. Het is niet alleen mogelijk deze dieren te spotten met een autosafari vanaf het land maar ook vanaf het water met de bootsafari. Het park verzorgt ook wandelsafari’s met gidsen. Daarbij kunnen dan ook de verblijven bezocht worden. Het is ook mogelijk de wandelsafari zelf te doen. Het is uitgebreide wandeling van ongeveer 3,5 km door het park. Op het eind kan de wandeling worden afgesloten in het restaurant waar de bootsafari de bezoeker terug brengt naar de ingang. De Toer met de safaribus duurt ca 45 minuten, de tocht met de safariboot ca 30 minuten.

Contactgegevens Dierenpark Beekse Bergen

Adres
Beekse Bergen1
5081 BJ HILVARENBEEK
Telefoon: 0900-2335732
Website: www.beeksebergen.nl
E-mail: info@safaripark.nl

Openingstijden en entree Dierenpark Beekse Bergen

Entree
0-2 jaar: gratis
3-11 jaar € 19,95
vanaf 11 jaar € 21,95
(winter goedkoper)
Openingstijden
Hoogseizoen: 1 juli – 30 augustus; dagelijks van 10.00- 18.00
Laagseizoen: dagelijks van 10.00 – 16.00/17.00

Honden niet toegestaan.

 
 
Dierenpark Tijger
 
 

2012 © INTERNETADRES DIERENPARK.NL | CONTACT