Dierenpark
Dierenpark Neushoorn

Amersfoort
Apenheul
Artis
Beeksebergen
Blijdorp
Burgerszoo
Emmen

 
 

Dierenpark Blijdorp

Dierenpark Blijdorp van vogeltuin tot biotopentuin- zebra in winkelstraat, zeeleeuw in de gracht en Bokito

In 1855 startte de heren Van der Valk en Van den Bergh een vogeltuin . Het was in die tijd niet veel meer dan een tuin met fazanten en watervogels. Al snel veranderde dit in de Rotterdamsche Diergaarde Blijdorp die alleen door leden bezocht kon worden. Vanwege de hoge kosten werd in 1924 de dierentuin verhuisd naar Blijdorp. In 1940, bij het begin van de tweede wereldoorlog werd een groot deel van de dierentuin verwoest. Er ontsnapte een enkel dier. Zo liep er een zebra door de winkelstraat en zwommen er zeeleeuwen in de grachten. In 2007 stonden de schijnwerpers op mannetjesgorilla BOKITO die uit zijn verblijf was ontsnapt. De diergaarde is nu volledig vernieuwd en de dieren zijn ingedeeld naar werelddeel. Het park is nu ongeveer 28 hectaren groot.

Diergaarde Blijdorp heeft de grootse verzameling katachtigen in de Benelux; de Aziatische leeuw, Sumatraanse tijger, Amoerpanterm Viskat, Manoel en Serval. Bij de diergaarde is ook een botanische tuin. In 2010 zijn er voor het eerst weer Sunatraanse tijgers geboren.

Dieren per werelddeel in dierenpark Blijdorp van Wolvenvallei tot Oceanium

Sinds 1988 vaart Diergaarde Blijdorp een nieuwe koers. De dieren zijn per werelddeel gegroepeerd. In 1992 ging de Wolvenvallei open, een bosrijk verblijf voor Europese dieren waaronder een roedel wolven. In 1999 ging het Gorilla eiland open en in 2001 het Oceanium. Het Oceanium is alleen al 11 hectaren groot. In 2008 is het nieuwe Noordpoolgebied Artica geopend met ijsberen, poolvossen, sneeuwuilen en lemmingen. Andere wereldelen en plekken in het park zijn: Noord- Amerika, Zuid-Amerika, Afrika en de Rivièrahal

Contactgegevens Dierenpark Blijdorp

Adres
Blijdorplaan 8
3041 JG ROTTERDAM
Telefoon: 0900-1857
Website: www.blijdorp.nl
E-mail: info@blijdorp.nl

Openingstijden en entree Dierenpark Blijdorp

Entree
0-2 jaar: gratis
3-9 jaar € 16,50
vanaf 9 jaar € 21,00
Openingstijden
Hoogseizoen: zomertijd: dagelijks van 09.00- 18.00
Laagseizoen: dagelijks van 09.00 –17.00

Honden niet toegestaan.

 
 
Dierenpark Tijger
 
 

2012 © INTERNETADRES DIERENPARK.NL | CONTACT